Fisk og skaldyr er den lysende stjerne i mange måltider her, og med god grund: det er noget af det friskeste, du nogensinde vil spise. Men giv dig tid (og plads i maven) til lokale delikatesser som leguan-suppe, funchi, bitterballen og pandekager med søde kartofler. Køl ned på en varm eftermiddag med en Amstel Bright (de lokale kalder den bare “Helder”), og krydr din aften med en cocktail – måske med lidt Blå Curaçao, den nationale likør – på en af Willemstads afslappede barer.
Her er vores guide til de bedste restauranter og barer, hvor man kan spise og drikke på Curaçao.
Purunchi Koredor
Purunchi ligger gemt væk i en uanselig bygning i udkanten af Willemstad og er så ubemærket, at man skulle tro, man var faret vild og havnet i nogens hjem. (Du ville ikke tage fejl, ejerne bor ovenpå.) Men gå gennem køkkenet, og du ender i restauranten på verandaen bagved, med turkisblåt caribisk vand under dine fødder og hele vejen rundt om dig. Calvin Adanus står i det bageste hjørne og fileterer nyfanget fisk (hvilket er hele grunden til, at du er her), og hans dejlige kone, Gina, vil lære dig om hvert eneste stykke fisk på din tallerken (fra standardfisk som tun til den lokale favorit purunchi, som restauranten er opkaldt efter). Reserver bord – der er kun plads til ca. 30 personer, og der bliver hurtigt fyldt op.
Hvad de laver: Fiskerestaurant
Hjemmeside: Besøg her
Pris: $€5-€20
Telefon: +599 9 511 3213
Åbningstider: Varierer, ring i forvejen
Adresse: John F. Kennedy Boulevard John F. Kennedy Boulevard, Willemstad
Miles Jazz Cafe
Lørdag aften er der et live jazzband på scenen, og de er fantastiske. Lokale og turister fylder det lille lokale og strømmer ud til borde og stole udenfor (hvor der også er brætspil at spille). Plader af jazzlegender som Miles Davis (duh) hænger på væggene, og drinksene flyder. Kom her en sen aften, og hvis du har mod på mere, kan du gå ind ved siden af til Happy Bar, som har en karaokebar, hvor du kan synge løs.
Hvad de laver: Jazzklub
Pris: €4-€10
Telefon: + 599 9 520 5200
Åbningstider: Mandag til torsdag, kl. 16.00-02.00.
Fredag og lørdag, kl. 16.00-03.00.
Søndag, kl. 16-24.
Adresse: Nieuwestraat 42, Willemstad
Plaza Bieu
Det er her, de lokale spiser deres frokost. Det “gamle marked” i hjertet af centrum er blevet omdannet til en madhal, hvor et halvt dusin uafhængige boder serverer kæmpeportioner af lokale retter som snapper, gedestuvning, okra-suppe og funchi (som ligner polenta). Glem ikke at hilse på kokkene, og prøv pandekagerne med søde kartofler. Tag dig god tid, og spis alt: Du får en venlig skideballe, hvis du efterlader mad på din tallerken, ligesom derhjemme.
Hvad de laver: Fødevarehal
Hjemmeside: Besøg her
Pris: €3-€10
Telefon: +599 9 524 8529
Åbningstider: Mandag til lørdag, kl. 10.00-15.00 (lukket søndag)
Adresse: De Ruyterkade, Willemstad
Hofi Cas Cora
Farm-to-table er ankommet til Curaçao. Ægteparret Joshua og Femi Peiliker, som har kendt hinanden siden barndommen på øen, vendte tilbage fra Holland, købte et forfaldent tidligere landsted (plantage på amerikansk) og er i færd med at omdanne hovedbygningen til en smuk, frisk restaurant og den omkringliggende jord til en gård, der skal understøtte den. Verandaen er det perfekte sted til en afslappet brunch. Atmosfæren er, hvad vi vil kalde rustik chic, med picnicborde og matchende stole, sollys, der strømmer ind gennem vinduerne, og en varm brise, der holder dig afkølet på terrassen. Femi er superglad for at fortælle om deres landbrugsteknikker og deres bestræbelser på at restaurere godset.
Hvad de laver: Jord-til-bord-café og -restaurant
Hjemmeside: Besøg her
Pris: €3-€15
Telefon: +599 9 520 0321
Åbningstider: Fredag, kl. 11-16, kl. 17-21.
Lørdag og søndag, kl. 9-15.
Adresse: Reigerweg z/n eller “Country House Cas Cora”.
Luke’s
Du finder ikke lokale drinks på menuen hos Luke’s, og det er også meningen. Den hollandskfødte mixolog Luuk Gerritsen flyttede uset til Curaçao efter flere år i Holland for at tage et job i en hotelbar, og for nylig vovede han sig ud for at åbne sin egen forretning. Konceptet er globale cocktails, bragt til en ø, der lige er begyndt at opdage håndværksdrinks. Vores anbefalinger: Tokyo Millionaire og Campfire Old Fashioned. Glem ikke at købe en drink til Luke.
Hvad de laver: Cocktailbar
Hjemmeside: Besøg her
Pris: €10-€20
Telefon: +599 9 522 8082
Åbningstider: Tirsdag til lørdag, 16.00-22.00 (lukket søndag og mandag)
Adresse: Julianaplein 28, Willemstad, Curaçao
Jaanchie’s
Har du nogensinde tænkt, at restauranter ville være bedre, hvis de erstattede trykte menuer med en sød ældre herre, der underskriver menuen ved dit bord? Du vil elske Jaanchi’s i Westpunt, hvor ejeren sætter sig ned med hver eneste gæst og gennemgår dagens valg. Hovedattraktionen: leguan, i stuvet eller suppeform. “Det smager som kylling,” forsikrer Jaanchi. Stedet er fuld af familiehistorie: Jaanchis bedstemor og far nåede ikke deres båd fra Bonaire til Curaçao, og det var godt det samme – skibet forliste ud for kysten, og kun én overlevede. Da de endelig ankom måneder senere, åbnede de en kaffebar i Westpunt, hvor restauranten ligger nu.
Hvad de laver: Traditionel mad fra Curaçao
Hjemmeside: Besøg her
Pris: €3-€10
Telefon: +599 9 864 0126
Åbningstider: Dagligt, kl. 12.00 til 17.30.
Adresse: Weg Naar Westpunt Weg Naar Westpunt, Westpunt, Curaçao
Fishalicious
Det her er dit fornemme måltid. Frisk, lokal fisk og skaldyr er stjernen her, med hovedretter som sværdfisk, tun, snapper, kammuslinger og – vores favorit – en skaldyrsplatte, så du kan prøve det hele. Kokke- og ejerparret Michelle og Auke kommer fra den hollandske fiskerby Urk (som nu også er på vores ønskeseddel), og de åbnede Fishalicious i 2009 og har fået strålende anmeldelser lige siden.
Hvad de laver: Fisk og skaldyr
Hjemmeside: Besøg her
Pris: €8-€30
Telefon: +599 9 4618844
Åbningstider: Mandag til lørdag, 18.00-22.00 (lukket søndag)
Adresse: Loostraat 1, Willemstad
Bizarro verden
Mundo Bizarro er det perfekte sted til et par cocktails, før man slentrer gennem de brostensbelagte, blinkende gader i Pietermaai i centrum af Willemstad. Hovedlokalet på første sal er fyldt med dejligt uensartede møbler og antikke rammer. Bartenderen ved den mosaikbeklædte bar skænker dig den drink, du ønsker, hvad enten det bare er en smoothie eller noget med lidt krydderi, som en margarita eller en caipirinha. Terrassen ovenpå får en dejlig brise, når det er en varm aften. Hvis du har lyst til at danse, er der levende musik og salsa lørdag aften fra omkring kl. 22. (Der er også åbent til morgenmad, frokost og aftensmad, hvis det er noget for dig).
Hvad de laver: Bar, musik
Hjemmeside: Besøg her
Pris: €5 til €30
Telefon: + 599 9 461 6767
Åbningstider: Mandag til lørdag, kl. 8.00 til 01.00.
Søndag, kl. 8 til 12.
Adresse: Nieuwestraat 12, Willemstad
St. Tropez
Når du træder ind gennem de historiske porte og ud på St Tropez’ bagterrasse, møder du den afslappede havstemning, som mange hoteller i Miami stræber efter, men aldrig helt opnår. Bølgerne slår mod klipperne få meter fra den vidtstrakte pool, de gigantiske liggestole og restauranten (du bliver ikke våd). Lad bartenderen lave en cocktail til dig, tag en stol og nyd brisen. Der er også et dejligt boutiquehotel ovenpå.
Hvad de laver: Bar
Telefon: +599 9 461 7727
Åbningstider: Søndag til torsdag, kl. 10.00-12.00.
Fredag og lørdag, kl. 10-13.
Adresse: Pietermaai 152, Curaçao
Hilton Curaçao Bar
Okay, okay, vi ved godt, at en hotelbar er lidt af en basisanbefaling, men den her er ægte. Prøv Blue Hawaiian, som har et strejf af kokosnød og landets officielle likør, Blue Curaçao. Den konstante brise holder myggene på afstand, og den smukke #udsigt fra den private strand er al den underholdning, du har brug for.
Hvad de laver: Bar
Hjemmeside: Besøg her
Pris: €6-€20
Telefon: + 599 9 462 5000
Adresse: John F. Kennedy Blvd. 2133, Willemstad
Chobolobo landsted
Curaçao har sin egen likør, og selvom den bruges til uheldige formål i USA (jeg kigger på dig, blå motorcykel), kan man lave lækre drinks med den, hvis man ved, hvordan man bruger den. Det bedste sted at lære det: Landhius Chobolobo, hjemsted for Senior & Co’s “Genuine Curaçao Liqueur”, som er den eneste, der laves på øen. Den er lavet af skallen fra Laraha appelsinen, en lille, bitter citrusfrugt, der udviklede sig fra de Valencia appelsiner, som spanierne bragte med sig, og som ikke kunne overleve Curaçaos klima. Mange år senere trådte nogen på en Laraha, opdagede duften og lavede drinks af den. Det er vores slags opfinder.
Hvad de laver: Destilleri
Hjemmeside: Besøg her
Pris: Gratis selv-guidet tur, guidet tur €12-€20
Telefon: +599 9 461 3526
Åbningstider: Mandag til fredag, kl. 8-17 (lukket lørdag og søndag)
Adresse: Saliña Ariba, Willemstad Elias R. A. Moreno Boulevard, Willemstad